6721 Szeged, Szilágyi u.1. I. em. 106.

A cégről

magunkrol

A társaság managementje és tulajdonosai évtizedek ót foglalkoznak a környezetvédelem  egy sajátos oldalával, a nagy entalpiájú geotermikus energia hasznosításával  a  fenntartható energiagazdálkodás érdekében.

A végzett kutató és elemző munka  alapján  létre hoztuk  a nagy entalpiájú  geotermikus energia felhasználás egy praktikus, komplex rendszerét, melyet  tanulmányban összegeztünk. (Lásd Know-How).  Az elmélet gyakorlatba ültetésére  a cég megkezdte a gazdasági életbe való beillesztését a Varászlói és Zsanai geotermikus programokba.

A geotermikus energia felhasználásának komplexitásán azt értjük, hogy a felszínre hozott, nagy energia tartalmú geotermikus fluidumot több célra – például villamos áram termelés + több lépcsős fűtési hasznosítás – ugyan azon kitermelési fázison belül hasznosítjuk. Ez biztosítja  a kutatás és műszaki magvalósítás  költségeinek piaci alapon való megtérülését.

A geotermikus energia hasznosítás megújuló energia felhasználását jelent, mely nagyban hozzá járul a környezetszennyezés és az emissziós érték csökkentéséhez, ezzel az EU és a Magyar Kormány együttes törekvését is szolgálja. 

Az általunk termelt  villamos áram mennyiségével hozzá kívánunk járulni az EU-s irányelvek, és a energia szuverenitás  Magyarországon való megvalósulásához,    nevezetesen, hogy 2030 évre az ország energia felhasználásban a megújuló energiák aránya elérje a 30%-ot.

Az áramtermelésen túl maradó hőenergia felhasználását üvegházi kertészet fűtési céljaira kívánjuk felhasználni.

 

© 2024 Geopower Engineering Kft. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web és Videó Stúdió