8723 Varászló, hrsz. 014

A cégről

magunkrol

A társaság managementje és tulajdonosai évtizedek ót foglalkoznak a környezetvédelem  egy sajátos oldalával, a nagy entalpiájú geotermikus energia hasznosításával  a  fenntartható energiagazdálkodás érdekében.

A végzett kutató és elemző munka  alapján  létre hoztuk  a nagy entalpiájú  geotermikus energia felhasználás egy praktikus, komplex rendszerét, melyet  tanulmányban összegeztünk. (Lásd Know-How).  Az elmélet gyakorlatba ültetésére  a cég megkezdte az Inke község térségében feltárt nagy entalpiájú geotermikus forrásra alapozott projekt megvalósítását. Ez a GME Minta Projekt

A geotermikus energia felhasználásának komplexitásán azt értjük, hogy a felszínre hozott, nagy energia tartalmú geotermikus fluidumot több célra – például villamos áram termelés + több lépcsős fűtési hasznosítás – ugyan azon kitermelési fázison belül hasznosítjuk. Ez biztosítja  a kutatás és műszaki magvalósítás  költségeinek piaci alapon való megtérülését.

A geotermikus energia hasznosítás megújuló energia felhasználását jelent, mely nagyban hozzá járul a környezetszennyezés és az emissziós érték csökkentéséhez, ezzel az EU és a Magyar Kormány együttes törekvését is szolgálja. 

Az általunk termelt  villamos áram mennyiségével hozzá kívánunk járulni az EU-s irányelvek Magyarországon való megvalósulásához,    nevezetesen, hogy 2030 évre az ország energia felhasználásban a megújuló energiák aránya elérje a 30%-ot.

Az INKE PROJECT , szélesebb értelemben, nem csak az Inke község térségében zajló beruházást, hanem  a későbbiekben megvalósítani szándékozott Nagykanizsa –Nyugat  koncessziót  is jelenti.

© 2023 Geopower Engineering Kft. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web és Videó Stúdió